1. TGT Öğrenci Kongresi | Kapadokya Üniversitesi

1. TGT Öğrenci Kongresi

Yaklaşık iki bin beş yüz sene önce Efes’te yaşamış olan Herakleitos’un dediği gibi, herşey akar (pantha rei) ve değişmeyen tek şey değişimin kendisidir…

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler tıbbi görüntüleme alanında da hızlı bir değişim ve dönüşüme yol açıyor. Teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde sürekli hâle gelen bu dönüşüm üstelik gittikçe artan bir ivmeye sahip. Her geçen gün yeni modaliteler ve teknikler üretilmekte ve radyoloji camiasının hizmetine sunulmakta.

Hastalıkların teşhis ve tedavisinde son derece hayati bir işleve sahip olan tıbbi görüntüleme alanında yaşanan bu gelişmeler çalışanların da kendilerini sürekli geliştirmeye devam etmelerini ve yeni teknolojileri öğrenmelerini zorunlu kılıyor.

Tıbbi görüntüleme teknolojilerindeki en güncel gelişmelere hâkim bir şekilde mezun olduktan sonra da öğrenmenin meslek hayatları boyunca hiç sonlanmayacağı bilincini öğrencilerine aşılamanın öneminin farkında olan yüksekokulumuzun işbirliğinde ve Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nin (TÜMRAD-DER) evsahipliğinde düzenlenen 1. TGT Öğrenci Kongresi 9-11 Aralık tarihlerinde Ürgüp Mustafa Otel’de gerçekleşiyor.

Mütevelli heyeti başkanımız Alev Alatlı’nın onursal başkanlığını üstlendiği ve tıbbi görüntüleme teknikleri program başkanımız Şaban Akpolat’ın “Meslekleşme Sürecinde Radyoloji ve Etik” konusunda bir konuşma yapacağı kongrede, yüksekokulumuz öğretim görevlilerinden Ercan Türerer “Radyolojik Görüntülemede İnnovasyon”, Gürdoğan Aydın ise “Manyetik Rezonans Görüntülemede Cihaz Donanımı ve Özellikleri” ve “Temel MR Fiziği ve Görüntü Oluşumu” konularında birer konuşma yapacaklar.

TGT eğitimi ve standardizasyonu, mezuniyet sonrası TGT ve istihdam, mesleki etik, temel MRG ve BT eğitimi gibi ana konularının ele alınacağı kongre üç gün sürecek.