- Ana Sayfa
- Haberler & Etkinlikler
- Haberler
- Aşçılık Programımız Ödüle Doymuyor
Aşçılık Programımız Ödüle Doymuyor
Festival kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk Mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin en nitelikli gastronomi yarışmasıdır.
Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun 12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde organize ettiği yarışmaya, 25 Ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı aşçı katılmıştır.
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen aşçılık yarışmasına katılan öğrencilerimiz, katıldıkları sekiz kategoride, toplamda sekiz dalda 3 altın, 5 bronz ve 6 merit madalya aldılar. Yarışmanın en çok rekabete sahne olan Yılın En İyi Üniversite Yarışmasında 3 altın ve Şampiyonluk Kupası’nı elde ederek hepimizin göğsünü kabarttılar.
Başta program başkanımız Sn. Remzi Güçlü ve öğrencilerimize başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Ödüller ve öğrencilerin listesi:
Altın Madalya
JPT2 Yılın En İyi Üniversite Yarışması
Abdulkadir Hayal, Serdar Çakar, Selim Kayan
Bronz Modalya
JP10 Üniversite Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması
Levent Kaya, Bedirhan Asar, Erencan Bağlan
JP7 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması
Safiye Gözübüyük
JP71 Yılın Altın Genç Şefi
Oğuzcan Aykut
Merit
JPT71 Gençler Ekip Pratik Yarışması
Enes Taşdemir, Aykut Kaya, Oğuzhan Yalçın
JP6 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı
Caner Yazar
JP9 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı – Ana Yemek Yarışması
İbrahim Şerit
JP8 Arbella Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması
Ahmet Can Eraslan
Paylaş