- Ana Sayfa
- Haberler & Etkinlikler
- Haberler
- Aşçılık Programında Şampiyonluk Geleneği Devam Edi...
Aşçılık Programında Şampiyonluk Geleneği Devam Ediyor
Öğrencilerinin ve mezunlarının başarılarıları ile Türkiye’de aşçılık denilince ilk akla gelen Kapadokya MYO Aşçılık Programı başarılarına bir yenisini daha ekledi.
18-21 Şubat 2016 tarihleri arası Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Efes Kongre Merkezi’nde “Ege Şefler Şampiyonası ve Üniversiteler arası Aşçılık Şampiyonası (UNIVERSIADE 2016)” gerçekleştirilmiştir. Festival kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Ege Şefler ve Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası, Türk ve Dünya mutfağının kültürlerini buluşturmak, üniversite öğrencilerimiz ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen Ege’nin en nitelikli gastronomi yarışmasıdır.
Program başkanı öğretim görevlisi Remzi GÜÇLÜ yarışmanın Ege’nin en prestijli yarışması olduğunu vurgularken yarışmada öğrencilere kutu halinde sürpriz menülerin verildiğini ve tamamen öğrencilerin yaratıcılıklarının ve yeteneklerinin objektif olarak ölçüldüğünü ifade etti.
Türkiye Aşçılar Federasyonu’nda bulunduğu yarışmada Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri; Grand Prix (Sürpriz kutu)’da yılın en iyi üniversitesi birincisi, balık yemeği kategorisinde klasman birincisi ve kanatlı av hayvanları kategorisinde klasman birincisi olarak 3 altın 10 gümüş 4 bronz madalya ile okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir.
Etkinlik kapsamında WACS eş başkanı Gary FİLBEY ve WACS kıtalararası direktörü Thomas Andreas GUGLER’in jüri başkanlığında sürdürülen yarışmada Kapadokya Meslek Yüksekokulu bölgemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.
Paylaş