İpek Çidem Fırtınası Devam Ediyor | Kapadokya Üniversitesi

İpek Çidem Fırtınası Devam Ediyor

İpek Çidem, 2 – 14 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Taekwondo Festivali’ne bir altın ve bir gümüş madalya ile damgasını vurdu. Sporcumuz İpek Çidem, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na puan veren ve Taekwondo Festivali 2017 kapsamında 10 - 14 Şubat tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenen 4. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open 2017) birinci olarak altın madalya almaya hak kazandı. Çidem, aynı festival kapsamında gerçekleştirilen 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda ise Avrupa ikincisi oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na bu sene Avrupa’nın en çok puan veren açık turnuvası olan Turkish Open 2017’ye müsabaka dalında 46 ülkeden 1468, poomse dalında ise 8 ülkeden 388 sporcu katıldı. Büyükler kategorisinde 49 kiloda mücadele eden sporcumuz kazandığı altın madalya ve hanesine yazdırdığı puanlar ile Tokyo Olimpiyatlarına bir adım daha yaklaştı.

Taekwondo Festivali kapsamında 6 - 9 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda ise 49 kiloda Avrupa ikincisi olma başarısını gösteren Çidem gümüş madalya aldı.

6 - 9 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenen 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’na 28 ülkeden 110 kulüp katılırken, toplam 801 sporcu mücadele etti.