Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi | Kapadokya Üniversitesi

Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi

Yüksekokulumuzda ‘Meme muayenesi nasıl olmalıdır?’ içerikli seminer verildi.

Öğrencilerimizin ve belde halkının bilinçlendirilmesi amacıyla Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında "Sağlığınız ellerinizde" sloganı ile Kapadokya Rotary Kulübü ve yüksekokulumuz Sosyal Destek ve Dayanışma Kulübü’nün işbirliğiyle bir seminer düzenlendi.

03 Aralık 2013 tarihinde yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorlarından Dr. Neslihan Çınar Özsoy ve Dr. Fetinaz Öztürk konuşmacı olarak katılırken; öğrencilerimiz ve beldedeki bayanlara meme muayenesi konusu uygulamalı sunumlarla aktarıldı.

Sağlık programı öğrencilerine, meme muayenesinin nasıl yapılmasıyla ilgili derslerde verilen teorik bilgiler uygulamalı olarak gösterilen seminerle pekiştirilmeye çalışıldı.

Katılımın yüksek olduğu seminerin öğrencilerimiz açısından oldukça verimli olduğu gözlendi.