Radyasyonun Biyolojik Etkileri ve Proteksiyon Semineri | Kapadokya Üniversitesi

Radyasyonun Biyolojik Etkileri ve Proteksiyon Semineri

Yüksekokulumuzda Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencilerine, “Radyasyonun Biyolojik Etkileri ve Proteksiyon” konulu bir seminer düzenlendi.

Semineri vermek üzere 15 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’dan Radyasyondan Korunma Derneği Başkanı ve Nükleer Yüksek Mühendisi Yusuf Ergün Togay Yüksekokulumuza konuk oldular.

Radyasyonun olumsuz etkilerinden korunma konusunda insanları bilinçlendirme, kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bir grup nükleer yüksek mühendis tarafından ülkemizde ilk kez “Radyasyondan Korunma Derneği” adında bir derneğini kurduklarını söyleyen Togay, insanoğlunun varoluşundan bu yana sürekli olarak radyasyonla iç içe yaşamak zorunda kaldığını vurguladı.

Togay, insan sağlığına hizmet edecek olan öğrencilerimize, radyasyondan korunma, radyasyonun biyolojik etkileri ve çalışma ortamlarında dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda da bilgiler verdi.