“Sinasos ve Kapadokya” Semineri | Kapadokya Üniversitesi

“Sinasos ve Kapadokya” Semineri

12 Şubat 2014 Çarşamba günü yüksekokulumuz konferans salonunda düzenlenen seminerde, Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sacit Pekak Sinasos, Kapadokya ve Ortaçağdan 20. Yüzyıla Kapadokya’da Hıristiyanlık konularında öğrencilere seminer verdi.

Seminere program öğrencilerinin yanı sıra Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mevlüt Coşkun ve Nevşehir Müze Müdürü Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz da katıldı.

Ayrıca seminerde Kapadokya bölgesindeki restorasyon uygulamaları örnekler eşliğinde değerlendirildi. Katılımın yüksek olduğu seminer esnasında Prof. Dr. Sacit Pekak öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.