Akademik | Kapadokya Üniversitesi

Akademik

Kapadokya Üniversitesi, akademik ve mesleki eğitimi bir çatı altında yürütmek üzere yapılandırılmıştır. Üniversite bünyesinde, bir yandan, ülkenin tüm stratejik noktalarıyla ilgili bilgi ve hizmet üretilecek; yaşamsal meselelerin kaynağında yatan toplumsal yapı ve politikaları derinden inceleyen, öneri ve önlemler geliştirilecek; diğer yandan da ekonomik avantaj/istihdam sağlayan sektör ve işkollarında, öğrencilerin doğrudan uzmanlık geliştirmeleri sağlanacaktır.

Kapadokya Üniversitesi öğretim programlarını “en yeni bilginin ilk öğretilmesi” prensibine göre yapılandırmaktadır. “Eğitimde SOBE Uygulaması” adını verdiğimiz bu prensibe uygun hazırlanan programlar, genç zihinleri heyecanlandıracak, heveslendirecek, ülkemizi ileri taşımak için zorunlu olan farkındalık, merak, hayal gücü, yaratıcılık, değerlendirme ve dolayısıyla inovasyon yetilerini körükleyecektir.

Öğrencilerimiz, inanç, kültür, teknoloji, ekonomi, bilim dünyasına dair güncel bilgi ile donatılacak; böylelikle hem küreselleşen dünyanın nasıl bir şey olduğu, hem de kendilerinin buradaki konumları hakkında fikir sahibi olacaklardır.

Kapadokya Üniversitesinin mesleki eğitim programları ise Selçuklu dönemindeki Ahi, Osmanlı dönemindeki Lonca teşkilatlarında uygulanan usta-çırak ilişkisini anımsatan uygulama ağırlıklı yöntemlerle yürütülmekte, günümüzün pedagoji anlayışı ile desteklenmektedir. Bu kapsamda, eğitim programları sektör talepleri veya gelişmeler paralelinde sürekli güncellenmekte, teorik eğitim uygulama ile pekiştirilmektedir.