Genel Bilgi

Uzaktan Öğretim

Yüksekokulumuz, 2014-2015 akademik yılı itibariyle değişen küresel koşulları dikkate alarak öğrencilerimizin zaman ve mekân kısıtlaması olmadan öğrenmesi ve öğrenim kaynaklarına ulaşması amacıyla web destekli uzaktan öğretim faaliyetlerini başlatmıştır.

Senkron (eş zamanlı) dersler aracılığıyla yürütülen uzaktan öğretim sistemimiz, açık öğretim derslerinden farklı olarak daha önceden belirlenen saatlerde online etkileşimli canlı dersler halinde yapılmaktadır. Bu derslerde öğretim elemanı, kamera karşısında ilgili haftanın konusunu öğrencilere canlı olarak aktarırken öğrenciler de ders ile ilgili her türlü soruyu yazılı ya da sesli olarak dersin öğretim elemanına sorabilmektedir.

Senkron dersler aynı zamanda asenkron derslerle de desteklenmektedir.

Açık Öğretim

Yüksekokulumuzda zorunlu dersler kapsamında okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - II, Türk Dili I - II ve Temel Bilgi Teknolojileri I - II dersleri,  2015-2016 akademik yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ve yüksekokulumuz tarafından ortak yürütülmektedir.

Uzaktan öğretimden farklı olarak, öğrencilerimiz kendilerine verilen kullanıcı adı ve parola ile açık öğretim e-öğrenme portalında oturum açtıktan sonra dersler kapsamında sunulan asenkron video, kitap, alıştırma ve deneme testleri gibi ders kaynaklarına erişebilmekte ve istedikleri gün ve saatte sisteme girerek kendi öğrenme süreçlerini yönetebilmektedirler.