Uzaktan Öğretim Yoluyla Verilen Dersler

Asenkron (Eş zamansız) Dersler

Öğrenciler, kayıtlı derslere internet bağlantısı olması koşuluyla istediği zaman ve mekânda ulaşabilirler. Öğrencilerin, kayıtlı dersleri tekrar yapmak, kaçırdıkları dersleri telafi etmek ve ek çalışma yapmak amacıyla kullanması amaçlanmaktadır.

Ders Kaydı

Öğrencilerin, kayıtlı dersleri takip edebilmeleri için ayrıca ders kaydı yapmalarına gerek yoktur. İngilizce derslerini seçmiş, yüksekokulumuzda eğitim gören tüm öğrenciler ALMS sistemine otomatik olarak kayıtlı olacaklar ve kayıtlı dersleri takip edebileceklerdir.

Ders Kaynakları

Öğrenciler, ALMS üzerindeki kayıtlı İngilizce derslerine uzaktanogretim.kapadokya.edu.tr adresinden erişecektir.

Sisteme Giriş

Öğrenciler, ALMS’ye kullanıcı adı olarak öğrenci numaralarını, şifre olarak da TC kimlik numaralarını yazarak sisteme giriş yapabilirler.  Örnek bir öğrenci için;

Kullanıcı Adı: Öğrenci No
Şifre: TC Kimlik No

Kullanıcı adı ve parola ile sistemde oturum açtıktan sonra öğrencilerin ilgili dönemde aldığı İngilizce dersine ait ders kayıtları üniteler halinde ekranda görünmektedir. Öğrenciler, çalışmak istedikleri ünitenin üzerine tıklayarak kayıtlı ders videosunu izleyebilmekte, diledikleri yerde durdurup gerektiğinde başa sarabilmektedirler.

Senkron (Eş zamanlı) Dersler

Yüksekokulumuzdaki uzaktan eğitim programlarındaki derslerin (Turist Rehberliği ve Çocuk Gelişimi) tamamı uzaktan öğretim yoluyla verilmektedir. Planlanan ders programında belirtilen saatte sanal sınıf ortamında canlı olarak yürütülen derslerde öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimiz etkileşim içerisinde olup uzaktan öğretim programlarımız dışında diğer programlarımızda da uzaktan öğretim yoluyla verilen derslerimiz mevcuttur. Bu dersler aşağıda verilmiştir:

2016-2017 Akademik Yılı Tamamen Uzaktan Öğretim Yoluyla Verilen Dersler
Dersin Adı Programı
İspanyolca - I Turist Rehberliği (Örgün)
İspanyolca - II Turist Rehberliği (Örgün)
Turist Rehberliği ve Acentacılığı Turist Rehberliği (Örgün)
Dinler Tarihi-I Turist Rehberliği (Örgün)
Turizm ve Seyahat Endüstrisine Giriş Turist Rehberliği (Örgün)
Havacılık İngilizcesi - I Sivil Hava Ulaştırma İşl.
Havacılık İngilizcesi - II Sivil Hava Ulaştırma İşl.
Professional English - I Sivil Hava Ulaştırma İşl.(İng.)
Professional English - II Sivil Hava Ulaştırma İşl.(İng.)
Introduction to Tourism-I Sivil Hava Ulaştırma İşl.(İng.)
Introduction to Tourism-II Sivil Hava Ulaştırma İşl.(İng.)
Professional English - I Uçak Teknolojisi
Professional English - II Uçak Teknolojisi
Professional English - III Uçak Teknolojisi
İngilizce-I Adalet, Atçılık ve Antrenörlüğü, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmetler, Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi,  Ameliyathane Hizmetleri, Diş Protez Tekbnolojisi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri