RADTEK 2017 - 11. Radyoloji Teknisyenleri Kongresi | Kapadokya Üniversitesi

RADTEK 2017 - 11. Radyoloji Teknisyenleri Kongresi

Kongre onursal başkanlığını Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya,  bilimsel kurul başkanlığını Prof. DR. Bülent Tekinsoy’un yaptığı RADTEK2017 kongresine TGT Programından program başkanımız ile birlikte iki öğretim görevlimiz ve beş öğrencimiz katılmıştır. TGT Program Başkanımız Öğr. Gör. Şaban Akpolat “Radyasyon Güvenliği”, “GE Healtcare” ve “Hibrit Görüntüleme (PET-MR)” oturumlarında oturum başkanlığını üstlenmiştir. Öğr. Gör. Gürdoğan Aydın, “Esad Feyzi”, “Temel MR Fiziği” ve  “BT’de ve MR’da Post Processing” oturumlarında oturum başkanlığı yapmış, ayrıca “Temel MR Fiziği ve Görüntü Oluşturma Prosedürleri” ve “Radyasyon Güvenliği Komiteleri Görev ve Sorumlulukları” konularında sözlü sunum yapmıştır. Öğr. Gör. Ercan Türerer ise kongrede “Radyolojide Cihaz Güvenliği” üzerine sözlü sunumunu yapmıştır.

Kongre için okulumuzda düzenlenen poster bildiri yarışması nedeniyle çalışma yapan TGT Programı 2. sınıf öğrencilerimizden üçü sözlü bildiri, ikisi ise poster bildiri ile kongreye katılmışlardır.

Sözlü sunumları ile katılan öğrencimiz Seyit Ahmet Kılıç “Doku İçi Radyolüsen Cam Parçaları İçin Diagnostik Yöntem Belirleme” konu başlıklı bildirisini, Fatih Sarıaslan “Ya Hep Ya Hiç Kuralı Ne Kadar Biliniyor” konu başlıklı bildirisini ve Furkan Öztel “MR’da Çekim Süresinin Kısıtlanması Görüntü Kalitesini Nasıl Etkiler” konu başlıklı bildirisini sunmuştur.

Bilimsel poster ile katılan öğrencimiz Erkay Seyis “Bilgisayarlı Tomografide Radyasyonun Riskleri Ve Doz Azaltma Teknikleri” konulu ve İsmail Akbıyık “Radyasyon Maruziyetinin B12 Vitamini Düzeyine Etkisi” konulu posterlerini sunmuşlardır.

Kongre Bilim Kurulu içerisinden oluşturulan beş kişilik jüri sözlü ve poster bildirileri ayrı ayrı değerlendirmiş olup, değerlendirme sonunda en iyi sözlü bildiri dalında öğrencimiz Furkan Öztel ikincilik ve Fatih Sarıaslan üçüncülük ödülü kazanmışlardır. En iyi poster dalında öğrencimiz Erkay Seyis üçüncülük ödülü almıştır.

Kongre fuayesinde okulumuza ayrılan alanda tanıtım standı kurulmuştur. Gerek öğretim görevlilerimizin, gerekse öğrencilerimizin kongreye aktif katılımı, katılımcıların standımıza yoğun ilgi göstermelerine neden olmuştur.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız