Gururumuz İpek Dünya İkincisi Oldu | Kapadokya Üniversitesi

Gururumuz İpek Dünya İkincisi Oldu

Kapadokya Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu İpek Çidem, 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları Taekwondo Dalında Dünya İkincisi oldu.

Çin/Tayvan’ın Taipei City kentinde yapılan müsabakalara 9 kategoride 85 sporcuyla katılan Türk Milli Takımını Taekwondo 49 kg bayanlarda temsil eden sporcumuz, Azerbaycanlı sporcuyla çıktığı ilk müsabakayı kazanarak Çeyrek Finale yükseldi.

Çeyrek Finalde Çinli rakibini yenerek Yarı Finale yükselmeyi başaran İpek Çidem, Yarı finalde de Meksikalı rakibini yenerek Dünya Şampiyonluğuna yarışmaya hak kazandı.

Final müsabakasında ise Taylandlı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu rakibi Wong Pattanakıt ile mücadele ederek Dünya İkincisi oldu.

Sadece Nevşehir’in değil, tüm Türkiye’nin göğsünü kabartan bir başarıya imza atan sporcumuz İpek Çidem ve antrenörü Recep Işık’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.