Kapadokya Meslek Yüksekokulunun misyonu,

21. Yüzyılın dünyasına entegre olabilmek için gerekli nitelik sıçramasına “çıkış noktası evrensel uygulaması milli” olan bir eğitim anlayışıyla katkıda bulunmak; meslek yüksekokullarının yükseköğretim camiası içindeki yerlerinin kavramsal bağlamda saptanmasına, varlık nedenlerinin, görev ve işlevlerinin sarahata kavuşturulmasına önayak olmak; meslek yüksekokulu talebelerinin ufkunu genişletmek, dünyaya açılmalarına yardım etmek, yetişkin yaşamlarında tutunabilmek için ihtiyaç duyacakları farkındalık, merak, hayal gücü, yaratıcılık, özen, sorumluluk ve muhakeme gibi temel hasletleri aşılamak, teşvik etmek, derinleştirmek; sanayi ve teknolojimizi çağdaş dünya seviyesine yükseltecek patent, lisans, tasarım, ürün üretimlerini hızlandıracak uluslararası nitelikte bilgi ve becerileri haiz ara-elemanlar olarak yetiştirmelerini sağlamaktır.