Çift Anadal - Yan Dal Programları

Çift Anadal Programı, üniversitemizde kayıtlı oldukları ön lisans veya lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerimizin, ilgi duydukları başka bir programda eş zamanlı şekilde ders alarak ikinci bir dalda ön lisans veya lisans diploması almalarını sağlar.

Çift Anadal Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Çift Anadal Programı hem iki farklı alanda diplomaya sahip olmanın getirdiği avantaj sayesinde hem de çalışkan ve zaman yönetimi konusunda başarılı bir birey olmanın göstergesi olarak iş hayatında öne geçmeye yardımcı olur.
Ön lisans programlarında çift diplomaya sahip olmak DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans tamamlamak isteyen öğrencilerin seçeneklerini artırır.
Tek bir alanla sınırlı kalmayıp farklı alanlarda da bilgi sahibi olmak bireyin daha yaratıcı ve açık fikirli olmasını sağlar.
Sosyal çevre ve iletişim ağının genişlemesine yardımcı olarak hem sosyal hayatta hem de kariyer yolunda kişiye avantaj sağlar.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrencinin,

• Başvuru anında anadal diploma programındaki Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 4.00 üzerinden 2.70 olması,
  • Başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm kredili ve kredisiz dersleri en az DD veya G notu ile tamamlaması gerekmektedir.

Başvuru Dönemi Ne Zaman?

Öğrenci ikinci anadal diploma programına;

• 2 yıllık anadal ön lisans diploma programında en erken 2. yarıyılın, en geç 3. yarıyılın başında,
  • 4 yıllık anadal lisans diploma programında en erken 3. yarıyılın, en geç 5. yarıyılın başında,

başvurabilir.

Hangi Programlarda Çift Anadal Yapılabilir?

Ortak derslerin çoğunlukta olduğu böylece dönem uzatmadan çift anadal yapılabilecek programlar aşağıdaki gibidir:

Program Çift Anadal Yapılabilecek Programlar
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turist Rehberliği (önlisans)
İngiliz Dili ve Edebiyatı Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Turist Rehberliği (önlisans)
Psikoloji Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler (önlisans)
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Odyometri (önlisans), Elektronörofizyoloji (önlisans), Optisyenlik (önlisans), İlk ve Acil Yardım (önlisans)
Beslenme ve Diyetetik Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Aşçılık (önlisans)
Çocuk Gelişimi Psikoloji, Sosyal Hizmetler (önlisans)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Beslenme ve Diyetetik
Ağız ve Diş Sağlığı (önlisans) Diş Protez (önlisans)
Ameliyathane Hizmetleri (önlisans) İlk ve Acil Yardım (önlisans)
Anestezi (önlisans) Ameliyathane Hizmetleri (önlisans)
Diyaliz (önlisans) Ameliyathane Hizmetleri (önlisans)
Elektronörofizyoloji (önlisans) Fizyoterapi (önlisans), Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (önlisans)
İlk ve Acil Yardım (önlisans) Anestezi (önlisans), Diyaliz (önlisans)
Odyometri (önlisans) Optisyenlik (önlisans)
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (önlisans) Patoloji Laboratuvar Teknikleri (önlisans), Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (önlisans)
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (önlisans) Adalet (önlisans)
Mimari Restorasyon (önlisans) Turist Rehberliği (önlisans)

Yandal Programı, üniversitemizde kayıtlı oldukları lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerimizin, ilgi duydukları başka bir programdan bazı dersleri eş zamanlı şekilde ve başarıyla tamamlayıp sertifika almalarıdır.

Yandal Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Yandal Programı, anadal diplomasının yanında farklı bir alanda sertifikaya sahip olmanın getirdiği avantaj sayesinde iş hayatında öne geçmeye yardımcı olur.

Farklı alanlarda bilgi sahibi olarak bireyin bakış açısının genişlemesine ve elde ettiği bilgileri daha analitik şekilde kullanabilme becerisi kazanmasını sağlar.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrencinin,

• Başvuru anında anadal diploma programındaki Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 4.00 üzerinden 2.60 olması,

Başvuru Dönemi Ne Zaman?

Öğrenci ikinci yandal sertifika programına;

başvurabilir.

Hangi Programlarda Yandal Yapılabilir?

Program Yan Dal Yapılabilecek Programlar
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı
Beslenme ve Diyetetik Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Fizyoterepi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, Psikoloji
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Psikoloji
Çocuk Gelişimi Psikoloji
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Beslenme ve Diyetetik

Kapadokya Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programları Yönergesi için tıklayınız.