2017-2018 Bahar Dönemi Çift Anadal Programları Başvuru Koşulları

2017-2018 bahar döneminde ikinci yarıyılını okuyacak olan öğrenciler için çift anadal programlarına başvuru tarihi 9 Şubat 2018’e kadar uzatılmıştır. Çift anadal programında öğrenim görmek isteyen öğrenciler başvuru koşulları ile ilgili olarak aşağıdaki tablodan bilgi alabilirler.

Kendi aralarında çift anadal eğitimi yapılabilecek programlar tablosu

* İçeriğin tamamını görebilmek için tabloyu sola kaydırınız.

YERLEŞKE

PROGRAMLAR

KONTENJAN

GENEL NOT ORTALAMASI

EK KOŞULLAR

Nevşehir Adalet 14 2,70 Yok
Nevşehir Aşçılık 12 2,70 Yok
Nevşehir Atçılık ve Antrenörlüğü 4 2,70 Yok
Nevşehir Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 12 2,70 1. Programa kayıt esnasında 28 yaşını doldurmamış olmak
2. Erkek öğrencilerde 1.70 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak
3. Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 13 fazla veya 17 noksan kilo ağırlığında olmak
Nevşehir Çocuk Gelişimi 16 2,70 Yok
Nevşehir Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim) 40 2,70 Yok
Nevşehir Mimari Restorasyon 12 2,70 Yok
İstanbul Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) 8 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2. Herhangi bir fiziksel ya da akli hastalığa sahip olmadığını belgeleyen sağlık raporuna sahip olmak
Nevşehir Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) 10 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
Nevşehir Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 12 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
İstanbul Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 20 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2. Kız öğrenciler için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.).
3. Erkek öğrenciler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.).
4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
Nevşehir Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 20 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
Nevşehir Sosyal Hizmetler 16 2,70 Yok
Nevşehir Turist Rehberliği 8 2,70 Yok
Nevşehir Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) 34 2,70 Yok
İstanbul Uçuş Harekat Yöneticiliği 12 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

Kendi aralarında çift anadal eğitimi yapılabilecek programlar tablosu

* İçeriğin tamamını görebilmek için tabloyu sola kaydırınız.

YERLEŞKE

PROGRAMLAR

KONTENJAN

GENEL NOT ORTALAMASI

EK KOŞULLAR

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı 16 2,70 Yok
Nevşehir Ameliyathane Hizmetleri 4 2,70 Yok
Nevşehir Anestezi 3,5 2,70 Yok
Nevşehir Diş Protez Teknolojisi 10 2,70 Yok
Nevşehir Diyaliz (İngilizce) 3 2,70 Yok
Nevşehir Diyaliz 4 2,70 Yok
Nevşehir Elektronörofizyoloji 16 2,70 Yok
Nevşehir Fizyoterapi 16 2,70 Yok
Nevşehir İlk ve Acil Yardım 5 2,70 1. Devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olunduğunu belgeleyen rapor almak (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.)
2. Erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak
3. Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak
Nevşehir Odyometri 16 2,70 Yok
Nevşehir Optisyenlik 16 2,70 Yok
Nevşehir Patoloji Laboratuvar Teknikleri 12 2,70 Yok
Nevşehir Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 16 2,70 Yok
Nevşehir Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 12 2,70 Yok
İstanbul Uçak Teknolojisi 8 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
Nevşehir Uçak Teknolojisi 12 2,70 1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

Not 1: Çift anadal programlarına başvuru dilekçesi için tıklayınız.

Not 2: Uzaktan eğitim programları hariç olmak üzere farklı yerleşkede çift anadal yapılamaz.