2018-2019 Bahar Dönemi Sömestir Programları Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

2018-2019 akademik yılı  bahar dönemi sömestir programları kurum içi yatay geçiş başvuru şartları ve takvimi aşağıdadır:

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞİ İÇİN KONTENJAN AÇILAN PROGRAMLAR

Program Adı Puan Türü Kontenjan
Çocuk Gelişimi TYT 12
Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim) TYT 22
Diyaliz (Türkçe) TYT 12
Diyaliz (İngilizce) TYT 6
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) (Nevşehir) TYT 5
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) (İstanbul) TYT 6
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Türkçe) TYT 9
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Nevşehir) TYT 15
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İstanbul) TYT 15
Turist Rehberliği TYT 6
Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) TYT 23

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi Sonuç İlan Tarihi Kesin Kayıt Tarihi
Başlangıç Bitiş Başlangıç Bitiş 26.01.2019 Başlangıç Bitiş
07.01.2019 23.01.2019 23.01.2019 25.01.2019 28.01.2019 02.02.2019

BAŞVURU ŞARTLARI

• Genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması veya başarısız dersinin olmaması
  • Uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 olması,
  • Aynı programın İngilizce programından Türkçe programına kurum içi yatay geçişte başarı şartı aranmamaktadır.
  • Aynı programın örgün öğretiminden uzaktan öğretimine kurum içi yatay geçişte başarı şartı aranmamaktadır.

Not: İngilizce programlar için başvuru ve değerlendirme sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazananlardan; adayın İngilizce yeterliliğini gösteren belge (ilgili mevzuatta anılan) veya Yüksekokulumuz bünyesinde yapılacak olan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olma şartı aranacak. Başarılı olamayanlar kayıt yaptırma hakkını kaybedeceklerdir.

BAŞVURU EVRAKLARI