2018-2019 Güz Dönemi Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

2018-2019 akademik yılı güz dönemi kurumlar arası yatay geçiş başvuru şartları ve takvimi aşağıdadır:

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞİ İÇİN KONTENJAN AÇILAN PROGRAMLAR

Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) 32 16 Nevşehir
Uçuş Harekat Yöneticiliği 24 8 İstanbul

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Eşdeğer programlar arasında başvuru yapılabilir (isimleri aynı olan veya ilgili yüksekokul veya meslek yüksekokulu yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen programlar)
  2. Kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması,
  3. Başvurunun yapıldığı tarih itibariyle başarısız dersin olmaması,
  4. Disiplin cezası olmaması (bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar) gerekir.

***Yurt dışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu önlisans diploma programına eşdeğerliğinin Yüksekokulumuz tarafından kabul edilmesi şartı aranır. Yurtdışından yatay geçiş yapacak olan adaylar için diğer süreçler yurtiçinden yatay geçiş yapacak olan adaylarla aynıdır.

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İçin Başvuru Evrakları

1. Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuru formu (Yurtiçi başvuru formu için tıklayınız) (Yurtdışı başvuru formu için tıklayınız)
  2. Not dökümü (kapalı zarf içerisinde, onaylı)
  3. Onaylı ders tanımları
  4. 2 adet fotoğraf
  5. ÖSYS sonuç belgesi (Kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğinizi gösterir ÖSYS Sonuç Belgesi ve kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğiniz yılki tüm puan türlerini gösteren sonuç belgesi)
  6. Nüfus cüzdanı onaylı örneği
  7. Disiplin belgesi
  8. Öğrenci belgesi
  9. Lise diploması onaylı örneği
  10. Başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girdiğini gösteren belge (ikinci öğretimde okuyan öğrenciler için)
  11. İkinci öğretimden, birinci öğretime yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin, ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, yapılan başarı oranı sıralamasında ilk %10 arasına girdiğine dair resmi belgenin aslı veya resmi onaylı fotokopisi.

(**)2017 ÖSYM Kılavuzu, Bk. 233 No'lu Açıklama:
Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

(*)2017 ÖSYM Kılavuzu, Bk. 753 No'lu Açıklama:
Yüksekokulumuz, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kabin ekibi temel eğitimi vermeye yetkilendirilmiştir. Programı tercih edecek öğrenciler tercih yapmadan önce sektör tarafından aranan uçuşa uygunluk şartlarını değerlendirmelidirler. Programın İstanbul Sabiha Gökçen ve Nevşehir Kapadokya yerleşkesinde öğrenim gören öğrencileri mock-up ve kabin servis eğitimlerini anlaşmalı kurum ve kuruluşlarda alacaklardır.

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi Sonuç İlan Tarihi Kesin Kayıt Tarihi