Batıda ve Önasya'da Türklerin Yurt Tutması - Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz ve Yrd. Doç. Dr. Ali Ahmetbeyoğlu | Kapadokya Üniversitesi

Başlangıç Tarihi: 02.10.2017
Saati: 12.00 - 13.15
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu
Bitiş Tarihi: 02.10.2017
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Sağlık Kültür ve Spor Birimi

Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz Kimdir?

1972'de Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hatay'da tamamladı. 1995'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. "İstanbul Folkloruyla İlgili Kitaplar İçin Açıklamalı Bir Bibliyografya Denemesi" (1928-1998) konulu tez çalışmasıyla Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Prof.Dr. Şeyma Güngör'ün danışmanlığında hazırladığı "İstanbul Manileri" konulu tezini savunarak 2003 yılında doktor oldu. Edebiyat Fakültesi süreli yayını olan Aylık Haberler Gazetesi yayın kurulunda bulundu. 1999-2000 eğitim öğretim yılından itibaren iki dönem İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu'nda araştırma görevlileri temsilciliği yaptı. 2005'de yardımcı doçent kadrosuna atandı. 2013-2014 yıllarında İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Emeksiz, halkbilimi üzerine yaptığı çalışmalarıyla 2011'de doçent, Türk Halk Edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarıyla ise 2016 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Ali Ahmetbeyoğlu Kimdir?

1964 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Ali Ahmetbeyoğlu, 1976 yılında Kayseri Namık Kemal İlkokulu’ndaki, 1979 yılında Kayseri 50. Dedeman Ortaokulu’ndaki, 1982 yılında ise Kayseri Lisesi’ndeki eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 1987 yılı Haziran ayında İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirerek, Eylül ayında aynı fakültenin Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Aynı üniversitede, “Grek Seyyahı Priskos’a Göre Avrupa Hunları” isimli yüksek lisans tezini bitiren Ali Ahmetbeyoğlu 1990 yılında aynı kürsüde doktoraya başladı. Doktora konusu ile alakalı çalışmalarda bulunmak üzere devlet bursu ile 1992-93 yılları arasında Macaristan’da bulunan Ahmetbeyoğlu, 1997 yılında “Avrupa Hun İmparatorluğu” konulu doktora tezini tamamlayarak doktor unvanını aldı. 1987 Kasım ayında Genel Türk Tarihi kürsüsüne araştırma görevlisi olarak atanan Ali Ahmetbeyoğlu, 1999 Ekim ayında ise aynı Anabilim Dalı’na yardımcı doçent doktor olarak atandı. Halen bu görevini devam ettirmekte olan Ali Ahmetbeyoğlu’nun yazdığı kitapların yanısıra çeşitli dergilerde yayınlanan makaleleri mevcuttur. Doğu Avrupa, Orta Asya tarihi, kültürü, stratejisi ve Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkiler üzerine çalışmalarını devam ettirmektedir.