Dr. Uygar Özesmi ile Toplumsal Değişim İçin Kitle Kaynak Araçları ve İyiliğin Ekonomisi | Kapadokya Üniversitesi

Başlangıç Tarihi: 26.09.2019
Saati: 1. Oturum: 14.00 - 15.30 | 2. Oturum: 18.30 - 20.00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: 1. Oturum: Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu | 2. Oturum: Enstitü Konağı
Bitiş Tarihi: 26.09.2019
Etkinlik Türü: Seminer
Düzenleyen Birim: Program

Toplumsal Değişim İçin Kitle Kaynak Araçları başlıklı 1. Oturuma Önlisans ve Lisans öğrencileri,

İyiliğin Ekonomisi başlıklı 2. Oturuma da Yüksek Lisans öğrencileri katılacaktır.

Dr. Uygar Özesmi kimdir?

Sivil toplum aktivisti ve Ashoka Senior Fellow olan Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere Good4Trust.org Kurucusu ve Kışkırtıcısı. Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri bölümünde misafir öğretim üyesi ve ENİVA Vakfı’nın Başkan Yardımcısı. 1989-90 yılları arasında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yaptı. Fulbright Burslusu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ohio State Üniversitesi’nde master, daha sonra MacArthur Burslusu olarak Minnesota Universitesi’nde doktora yaptı. Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kurdu (2000-2004). 2001 yılında Türkiye’nin ilk kitle kaynak platformu olan KuşBank.org’u kurdu. 2002 yılında, BirdLife’ın Türkiye temsilcisi olan Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Çevre Uzmanı (2004–2006), TEMA Vakfı Genel Müdürü (2006-2008), Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü (2008-2012) görevlerini yürüttü. 2012 yılında Türkiye’de Change.org’u kurdu ve 2017 yılına kadar Doğu Avrupa ve Batı Asya Direktörü olarak çalıştı. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) kurucu üyelerinden olan Dr. Özesmi, Sivil Katılım için Dünya Birliği (CIVICUS) yönetim kurulunda 2 dönem görev aldı. Kendisinin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı vardır.