Dünyanın Sessiz Renkleri | Kapadokya Üniversitesi

Düzenleyen Birim: Program

Katılımcılar: Derya Yazar ve Nevşehir Devlet Hastanesi TRSM Hastaları

RUH SAĞLIĞINDA SANAT TERAPİSİNİN ÖNEMİ

Dünyanın her yerinde ruh sağlığı hastalarına sanat terapisi uygulanmaktadır.

Bizim çalışmamızı farklı kılan; Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) Hemşiresi, güzel sanatlar uzmanı, fotoğraf sanatçısı, EFIAP, Derya Yazar’ın; Nepal, İtalya, Vietnam, İran, Küba, Benin, Hindistan, Kıbrıs ve Türkiye’de ürettiği fotoğrafları, TRSM hastalarının kendi renkleri ve desenleri ile yorumlayarak eşsiz eserler üretmesidir.

Sanat terapisi, tedavi ve rehabilitasyonun önemli bir parçasıdır. Resim, müzik, dans, tiyatro gibi sanatsal edinimlerle benliğin güçlendirilmesi, duygusal boşalımlara imkan verilmesi, dürtü kontrolünün sağlanması, ilişki kurma yeteneğinin geliştirilmesi ve kişilerin sosyalleşmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Dünyanın Sessiz Renkleri isimli resim sergisi, TRSM hastalarının ürettiği eserleri bizlerle buluşturmaktadır.