Hakikat Sonrası Çağ

Kapadokya Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü/İİBF

“Hakikat Sonrası Çağ”

09:00-09:15 Açılış Konuşması: Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Üniversitesi Rektörü

09:15-10:30 Birinci Oturum: Genel Bakış: Hakikatten Hakikat Sonrasına

Prof. Dr. Hüseyin Köse, Atatürk Üniversitesi, “Dijimodern Çağda Hakikat Sonrası ve Kamu Yararı”

Yalın Alpay, “Hakikatin Önemsizleşmesi”

Doç. Dr. Özkan Agtaş, Ankara Üniversitesi SBF, “Hakikat-Sonrası? Yanılsamalar ve Semptomlar”

Dr. Can Ulusoy, Kapadokya Üniversitesi, “Bir Kavram Üç Dönem: Hakikate Şehadet, Dünyevileşme ve Hakikat Sonrası”

10:45-12:00 İkinci Oturum: Medya, Kanaat ve Hakikat

Doç.Dr. Burak Özçetin, Bilgi Üniversitesi, “Popülizm ve Medya: Bir Suç Ortaklığının İzinde”

Mehmet Atakan Foça, Teyit, “Sosyal Medyada Teyitçilik Deneyimi”

Merve Özdemir, Kapadokya Üniversitesi, “Hakikat Sonrasının İlk Evresi Yankı Odaları: Yalan haber mi Daha Hızlı Yayılıyor Coronavirüs mü?”

Doç. Dr. Esra İlkay Keloğlu-İşler, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, “Hakikat Sonrası Çağda ‘Yeni Medya’ Bir Kamu İllüzyonu mu?”

13:00-14:15 Üçüncü Oturum: Uluslararası İlişkilerde Hakikat ve Sonrası

Dr. Nail Tanrıöven, Erciyes Üniversitesi, “Uluslararası İlişkilerde Duygular ve Hakikat Sonrası”

Dr. Umut Yukaruç, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, “Post-truth, Komplo Teorileri ve Dış Politika”

Dr. Halil Burak Sakal, Kapadokya Üniversitesi, “Su Savaşları: Yanılsama mı Gerçek mi?”

Dr. Hikmet Kuran, Kapadokya Üniversitesi, “İklim Değişikliği: İnkar, Çarpıtma ve Hakikat”

14:30-15:45 Dördüncü Oturum: Farklı Bakışlar

Özgün Bulut, “Felsefe, Hakikat ve Sonrası”

Deniz Gürsoy, Kapadokya Üniversitesi, “Göçmenler ve Hakikatin Yeniden Kuruluşu”

Berk İlke Dündar, Kapadokya Üniversitesi, “Hakikatin Sırtındaki Yük: Political Correctness”

Bülent Özçelik, Kapadokya Üniversitesi “Kamusal Tartışmada Hakikatin Varlığı/Yokluğu”

16:00-18:00 Beşinci Oturum/Forum: İnsan, Kamu ve Hakikat

Prof. Dr. Filiz Zabcı, Ankara Üniversitesi SBF, “Kimin Hakikati ya da Hakikat Bilgisi Kimde?”

Prof. Dr. Rasim Özgür Dönmez, Abdullah Gül Üniversitesi, “Post-Truth Çağında Siyaset ve Güvenlik”

Prof. Dr. Menderes Çınar, Başkent Üniversitesi, “Siyaset, Hakikat ve Türkiye”