Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Beşeri Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen "Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları" paneli 8 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00'da Zoom üzerinden çevrim içi yapılacak.

Etkinlik Puanı: 10 (Psikoloji ve Sağlık Programları)

Etkinlik Dili: Türkçe ve Fransızca

Önemli Notlar:

• Katılımcıların konuşmaları Türkçe>Fransızca, Fransızca>Türkçe dillerinde simultane çeviri yapılacaktır.
  • Ekranın alt menüsünde dünya ikonlu "Interpretation" seçeneğini bulup tıklayın.
  • Türkçe dinlemek için Türkçe kanalını seçtikten sonra Mute the Original seçeneğini de ek  olarak seçin.
  • Fransızca dinlemek için French kanalını seçtikten sonra  Mute the Original seçeneğini de ek olarak seçin.
  • Konuşmanın orjinalini dinlemek istiyorsanız, Off seçeneğini tıklamanız yeterli.
  • Katılımcıların, panele isim ve soyisimleri ile giriş yapmaları gereklidir.

Açılış

11:00 Prof. Dr. Nuran Tezcan (Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı)

11:05 Sébastien de Courtois (Ankara Fransız Kültür Merkezi Başkanı)

11:10 Dr. Öğr. Üyesi. Ferihan Tanrıkut (Psikoloji Bölüm Başkanı)

Panel

11:15 Panel Başkanı Dr. Derya Gürsel'in Konuşması

11:20 "Rıhtım" (Chris Marker) Filmi Okuması ve COVID", Dr. Derya Gürsel (Psikiyatr, Psikanalist)

11:45 Soru-Cevap

12:00 "Ölüm Dürtüsü ve Modernite", Prof. Dr. Pierre-Yves Gaudard (Paris Üniversitesi, Antropolog, Psikanalist)

12:25 Soru-Cevap

15 dakika ara

12:55 "Mauss'tan Lacan'a bir "Özne ve Kişi" Okuması", Prof. Dr. Benoit Fliche (Aix-Marseille University-CNRS, Antropolog, Psikanalist)

13:20 Soru-Cevap

13:35 "COVID ve Telekonsultasyon", Dr. Thierry Florentin (Psikiyatr, Psikanalist)

14:00 Soru-Cevap

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

ID: 899 1857 1010
Şifre: 600923