Osmanlı İmparatorluğu - Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu | Kapadokya Üniversitesi

Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Sağlık Kültür ve Spor Birimi

Konuşmacı: Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu

Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu Kimdir?

1967 Çorum - Osmancık doğumlu olan Abdullah Gündoğdu, ilk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’ndan 1986 yılında mezun oldu. 1989 yılında A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih (Genel Türk Tarihi) Anabilim Dalı yüksek lisans programını “Çorum’un 2 Numaralı Şer’iyye Sicili, Transkripsiyon ve Değerlendirme (H.1268- 1280-1280/ M. 1852-1853)” adlı tezini savunarak tamamladı. 1995 yılında ise  “Hive Hanlığı Tarihi (Yadigâr Şibanileri Devri: 1512-1740)” adlı tezi ile doktor unvanını aldı. 1986- 1987 yıllarında bir süre Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak çalıştı. 1987- 1998 yılları arasında A.Ü. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998’de aynı ana bilim dalında yardımcı doçentliğe, 25 Ocak 2001’de doçentliğe yükseltildi. 2008 yılındaise profesörlüğe atandı. İngilizce, Rusça ve Farsça'nın yanında çağdaş Türk dillerini bilmektedir. 1992 yılında Özbekistan Fergana Devlet Üniversitesi’nde araştırma ve inceleme, 2001-2002 öğretim yılında TİKA adına Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti, Kazan Devlet Üniversitesi Doğu Dilleri ve Türkoloji Bölümlerinde,  2003-2004 öğretim yılında ise Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Erasmus öğretim üyesi programı çerçevesinde Polonya Adam Miskiyevich Üniversitesi'nde bulundu. 2010- 2012 yılları arasında Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, üniversite senato ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kongre, sempozyum ve bilimsel toplantılara katıldı.