Şamanizm ve Hakas Ölüm Maskeleri: 2000 Yıl Önceki Türkler | Kapadokya Üniversitesi

Şamanizm ve Hakas Ölüm Maskeleri: 2000 Yıl Önceki Türkler

Başlangıç Tarihi: 25.10.2019
Saati: 16.00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu ve Fuaye Alanı
Bitiş Tarihi: 25.10.2019
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılı kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin ilki olan “Şamanizm ve Hakas Ölüm Maskeleri: 2000 Yıl Önceki Türkler” konferansı ve fotoğraf sergisinde, TÜRKSOY Sibirya Uzmanı ve Sergi Küratörü Dr. Timur B. Davletov Türk Şaman Masalları adlı kitabı ve Şamanizm hakkında konferans verecek; proje sahibi Nükhet Okutan Davletov ise Sibirya coğrafyasında yaptığı alan araştırmasıyla desteklediği Hakas Ölüm Maskeleri fotoğraf projesinin ortaya çıkışı ve bu eserlerin tarihi hakkında bilgi vereceği konferansa ek olarak orijinal ve kendi hazırladığı röprodüksiyon maskelerden oluşan bir fotoğraf sergisi düzenleyecektir. 25.10.2019 Cuma günü saat 16.00’da başlayacak olan etkinlik, Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu ve Fuaye alanında gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Puanı: 10 (Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri), 5 (diğer programlar)