Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri

Bitiş Tarihi: 28.03.2020
Etkinlik Türü: Sinema
Düzenleyen Birim: Program

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG)

SYFF Seçkisinden Belgesel Gösterimleri

Movies that Matter desteği ile Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 6 uzun 6 kısa belgeselin yer alacağı Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri, Şubat-Nisan aylarında 10 şehirde gerçekleşecek. SYFG’de film gösterimlerinin ardından davetli konuşmacıların yer alacağı panellerde ekolojik ve sosyal sorunların ilişkisi ve sürdürülebilirlik bakış açısı ile insan hakları konuları değerlendirilecek. Etkinlik yerel STK’lar tarafından bir hafta sonu boyunca festival formatında veya 6 gün boyunca yapılacak bir kısa ve bir uzun film gösteriminin ardından panel etkinlikleri şeklinde gerçekleştirilebilir. SYFG yerel yönetimlerden, kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından, akademiden ve eğitim kurumlarından katılımcıların yanı sıra şehirde yaşayan, sürdürülebilirlik konusuna ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.

SYFG seçkisi; temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden su ve enerji sorunlarına birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerden oluşmaktadır. Ekolojik ve sosyal sistemlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne seren filmler aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini aktarmaktadır.

SYFG ile filmlerin ardından katılımcıların sohbet ve tartışmaları ile insan hakları konusunun sürdürülebilirlik perspektifi ve sistemler yaklaşımıyla ilişkilendirilerek daha kapsamlı ve geniş bakış açısıyla ele alınması beklenmektedir. Ayrıca etkinliğin organizasyonu ve gerçekleşmesi sürecinde şehirdeki paydaşların panele katılım vb vesilelerle bir araya gelmesi ve işbirliği kültürüne katkı sağlaması beklenmektedir.

SYFG 2020 Seçkisi

• Güç Bizde/Our Power 9’