Japonya'da Bir Osmanlı Gemisi | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Kaptan Tufan Turanlı Kimdir?

1952 doğumlu Turanlı Orta ve Liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde, yüksek öğreniminide Robert Kolej - Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Eğitimini takiben Turanlı 1979 - 2008 yılları arasında Sualtı Arkeoloji Enstitüsü ve Texas Universitesi'nde görev almıştır. 2008 yılından itibaren Titanik Kaşifi Dr. Robert Ballard'ın başkanlığını yapmakta olduğu Deniz Araştırmaları Vakfında Türkiye sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Kapt. Turanlı 2008 yılından beri Bodrum Karya Kültür Sanat Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

Turanlı 2007 yılından beri Japonya'da 1890 yılında batan Ertuğrul Firkateyni Projesi ve Sualtı kazısı başkanıdır.

Turanlı 1975 yılından beri 3400 yıllık dünyanın en eski gemisi Uluburun batığından, 125 yıl önce batan Ertuğrul Firkateyni'ne kadar geçen zaman yelpazesi içinde yüzlerce tarihi gemiye dörtbinin üstünde dalış yapmış, araştırmalar gerçekleştirmiştir.

Turanlı,  arkeolog Dr. Berta Maria Turanlı  ile  evlidir, 2002 doğumlu kızı Ada ve 2004 doğumlu oğlu Bora’nın babasıdır