Uluslararası Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği Çalıştayı | Kapadokya Üniversitesi

Uluslararası Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği Çalıştayı

Başlangıç Tarihi: 29.08.2019
Saati: 09.00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Ürgüp Yerleşkesi
Bitiş Tarihi: 30.08.2019
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Yapılacağı Yer: Konferans Salonu
Düzenleyen Birim: Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Yerleşkesinde 29-30 Ağustos 2019 tarihlerinde “Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği” çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştaya, “çalışan sağlığı ve güvenliğini tehdit eden biyolojik, kimyasal, fiziksel/ergonomik ve psikososyal riskler ve yönetimi” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşacak alanlarında uzman profesyoneller ve akademisyenler katılacaktır.

Çalıştay dili Türkçe olup, yabancı dil ile yapılan sunumların eş zamanlı Türkçe’ye çevirisi yapılacaktır.

Toplantı Programı:

29.08.2019 Perşembe

09.00-10.00 KAYIT

10.00 AÇILIŞ KONUŞMASI

Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR, Kapadokya Üniversitesi Rektörü

I. OTURUM

Tema: Çocuk Gelişimcilerin Maruz Kaldıkları Mesleki Riskler ve Yönetimi

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Münire Aydilek ÇİFTÇİ

10.30-11.00 “Okul Öncesi Öğretmenlerinin Mesleki Sağlık ve Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri”

Prof. Dr. Fulya ÖZTAŞ, Konya Selçuk Üniversitesi SHMYO Öğretim Üyesi, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı

11.00-11.30 “Çocuk Gelişimi Alanında Mesleki Riskler ve Yönetimi”

Uzm. Emre YILDIZ, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği (CGE-DER), Ankara

Uzm. Mehmet GÜNEY, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği (CGE-DER), Ankara

II. OTURUM

Tema: Fizyoterapistlerin Maruz Kaldıkları Mesleki Riskler ve Yönetimi

Oturum Başkanı: Öğr. Gör. Uzm. Fzt. Kadirhan DOĞAN

11.30-12.00 “Çalışan Sağlığını Tehdit Eden Ergonomik Riskler ve Yönetimi”

Doç. Dr. Öznur BÜYÜKTURAN, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi

12.00-12.30 “Akademik Personelde Swiss-Ball Kullanımının Çalışan Sağlığına Etkileri”

Öğr. Gör. Uzm. Fzt. Kadirhan DOĞAN, Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Elemanı

12.30-14.00 Öğle Yemeği

III. OTURUM

Tema: Diyetisyenlerin Maruz Kaldıkları Mesleki Riskler ve Yönetimi

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Rukiye YALAP

14.00-14.45 “Ortoreksiya ve Çalışan Sağlığı Üzerine Etkileri”

Dr. Wida SİMZARİ, İran

14.45-15.15 “Sosyal Medya Diyetisyenliği”

Uzm. Dyt. Banu SÜZEN, Türkiye Diyetisyenler Derneği Genel Sekreteri, Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara

15.15-15.30 Kahve Molası

IV. OTURUM

Tema: Çalışan Sağlığını Tehdit Eden Biyolojik-Kimyasal ve Psikososyal riskler ve Yönetimi

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Vesile ŞENOL

15.30-16.00 “Çalışan Sağlığını Tehdit Eden Biyolojik-Kimyasal Riskler ve Yönetimi”

Öğr. Gör. Jolanta PUPURE, “Medicine and Communication Departments, P. Stradins Medical College of the University of Latvia

16.00-16.30 “Sosyal Hizmetlerde Çalışan Sağlığını Tehdit Eden Psikososyal Riskler ve Yönetimi”

Öğr. Gör. Ina VİKSNİNA, Social Care and Medical Technology Departments, P. Stradins Medical College of the University of Latvia

16.30-17.30 Tartışma ve Genel Değerlendirme

KAPANIŞ

30.08.2019 CUMA

09.00-17.30 Sosyal Program ve Gezi

Mustafapaşa-Ürgüp-Uçhisar-Göreme-Avanos

DÜZENLEME KURULU ÜYELERİ

Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR (Rektör, Çalıştay Onursal Başkanı)

Prof. Dr. Vesile ŞENOL (Rektör Yrd, SBYO Müdürü (V), Düzenleme Kurulu Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Rukiye YALAP (SBYO Müdür Yrd., Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bşk.)

Dr. Öğr. Üyesi Selahattin IŞIK (Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Münire Aydilek ÇİFTÇİ (Çocuk Gelişimi Bölüm Bşk.)

Dr. Öğr. Üyesi Osman ÖZSOY (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Bşk.)

Dr. Öğr. Üyesi Özgen AYDINCAK (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Ali HANSU (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa HOŞOĞLU (Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ERGÜN (Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Üyesi)

Öğr. Gör. Kadirhan DOĞAN (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Sorumlusu, Öğr. Gör.)

Öğr. Gör. Deniz Tuğyan AYHAN (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör., Fizyoterapi Program Bşk.)

Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI (Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör.)

Arş. Gör. Dilek Hande ERCAN (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Arş. Gör.)

Arş. Gör. Uğur HASSAMANCIOĞLU (Çocuk Gelişimi Bölümü Arş. Gör.)

Elif BENVENİSTE (Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Kurum Koordinatörü)

BİLİM KURULU ÜYELERİ

Prof. Dr. Vesile ŞENOL (Kapadokya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

Prof. Dr. Fulya ÖZTAŞ (Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu)

Doç. Dr. Öznur BÜYÜKTURAN (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu)

Dr. Öğr. Üyesi Münire Aydilek ÇİFTÇİ (Kapadokya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölüm Bşk.)

Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa HOŞOĞLU (Kapadokya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü)

Öğr. Gör. Kadirhan DOĞAN (Kapadokya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü)

Uzm. Diyetisyen Banu SÜZEN (Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

Uzm. Emre YILDIZ (Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü)