“Mutfağın Genç Uzmanları Yetişiyor” projemize SOGEP’ten destek | Kapadokya Üniversitesi

“Mutfağın Genç Uzmanları Yetişiyor” projemize SOGEP’ten destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) sonuçları, 2 Ağustos 2021 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı’nın internet sitesinden duyuruldu. Bu kapsamda üniversitemizin 1 milyon 107 bin 920 TL bütçeye sahip “Mutfağın Genç Uzmanları Yetişiyor” isimli projesi desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer aldı.

18 ay sürecek proje ile 18-29 yaş arası gençlerin, üniversitemiz tarafından aşçılık mesleği konusunda eğitime alınarak bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve bu yolla istihdam edilebilmelerinin artırılması amaçlanacak. Üniversitemiz Uçhisar Sanat Yerleşkesi’nde bulunan uygulama mutfaklarında gerçekleştirilecek proje bünyesinde 40 gence eğitim verilecek. Projenin Kapadokya bölgesinde nitelikli iş gücü birikimini arttırarak ekonomik ve sosyal kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Ezgi Demir Özer: Projemize gösterilen ilgiden son derece mutluyuz

Projeyi değerlendiren üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Demir Özer, “Mutfağın Genç Uzmanları adlı projemizde gastronomi alanına meraklı dezavantajlı gençlerimize Kapadokya Mutfağını da öğretmek ve bölgeye istihdam olanağı sunmayı hedefledik.  Bu proje, üniversitemiz Proje Yönetim Ofisi ve Gastronomi Mutfak Sanatları bölümü önderliğinde Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Derneği ve Uçhisar Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecektir. Bu türde bir projenin ilk kez yapılacak olması, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından değer verilerek bakanlığa sunulması ve bakanlık tarafından desteklenecek bir proje olarak seçilmiş olmasından dolayı son derece mutluyuz.” diye konuştu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız