4. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu | Kapadokya Üniversitesi

4. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu

4. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 17-18 Aralık tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak yapıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, daha iyi bir geleceğe sahip olabilmek ve insanlığın gelişimine olumlu katkılar sağlayabilmek adına önemli olan biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği ve coğrafya konularına dikkat çekerek, sempozyumun tüm bu konuların konuşulduğu bir platform olmasından ve Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ülkelerden 196 akademisyenin katıldığı sempozyum; Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi, İpek Yolu Derneği, Kobe Üniversitesi, Belgrad Üniversitesi, Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi, Uluslararası Akademik Forum (IAFOR), Romology Enstitüsü, Gabriele d'Annunzio Üniversitesi, East Asia Enstitüsü iş birliği ile düzenlendi.