8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri | Kapadokya Üniversitesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üniversitemizde üç gün süren ve öğrenci topluluklarımızın da katılım sağladığı farklı etkinliklerle kutlandı.

Sosyal Hizmetler ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programlarımızın Mustafapaşa yerleşkemizde 4-5 Mart 2020 tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği etkinlikler kapsamında “Kadına Yönelik Şiddeti Fark Etmek” temalı yaratıcı drama atölyesi ve “Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları” başlıklı konferans düzenlenirken, 6 Mart tarihinde ise öğrencilerimiz tarafından kadınlar adına fidan dikildi.

Düzenlenen konferansta konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, “Dünyadaki eşitsizlik, ayrımcılık ve şiddetin en temel nedeni aslında toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir” dedikten sonra ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Herkesin Eşit Olduğu Bir Hayalim Var’ başlıklı sunumunu yaptı.

Kahraman’ın ardından söz olan Sosyal Hizmet Uzmanı Büşra Sünetçi, “Sivil Toplum Kuruluşlarında Feminist Sosyal Çalışma” başlıklı bir sunum yaparken, Öğretim Görevlimiz M. Serkan Demirci ise “Erkeklik ve Cinsel Suçlar” hakkında konuştu.

8 Mart etkinlikleri kapsamında, Sosyal Sorumluluk Topluluğumuz Mustafapaşa yerleşkemizde “Sen de iz bırak” adlı farkındalık çalışması yaparken, Genç Tema Topluluğumuz ise Mustafapaşa Köyü girişinde yer alan üniversitemize ait Ağaçlandırma Alanında fidan dikti.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız