Adalet Programı Başkanımız Kantarcı Erciyes Üniversitesi'nde Bir Konferans Verdi | Kapadokya Üniversitesi

Adalet Programı Başkanımız Kantarcı Erciyes Üniversitesi'nde Bir Konferans Verdi

Adalet Programı Başkanımız Öğr. Gör. Nihan Gizem Kantarcı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi’nde “Türk İş Hukukunda Mobbing” üzerine bir konferans verdi.

2 Kasım Perşembe günü düzenlenen konferansa Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan’ın yanısıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konuşmasında mobbing kavramı, tarihsel gelişimi ve mevzuatta mobbing konuları hakkında bilgi veren Kantarcı, Türk İş Hukukunda mobbing konusuna da dikkat çekerek “Mobbingin amacı genel olarak mağdurun kendi isteği ile işini terk etmesini sağlamak olsa da herzaman tek amacın bu olduğunu söylemek mümkün değil. Mobbing salt işyeri değil, çalışma hayatının geneli ile ilgilidir. İşyeri dışında da mesela iş çıkışı eve giden bir kişiye amiri tarafından telefonla huzursuzluk verilmesi de diğer şartları taşıyorsa mobbingtir. Mobbing süreci genellikle anlaşmazlıkla başlar. Ancak bir anlaşmazlığın mutlak suretle mobbinge dönüşmesi zorunlu değildir. Kaldı ki işyerinde her anlaşmazlık da mobbing sayılmaz. Saldırıya işveren veya diğer çalışanlar da katılabilir. Ta ki mobbing eyleminin devam etmesine izin verilmeyene kadar” dedi.

Konferansın sonunda Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan tarafından Öğretim Görevlisi Nihan Gizem Kantarcı’ya plaket takdim edildi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız