Bezirhane’de ‘Notalardaki Vatan Aşkı’ Konser ve Söyleşisi Düzenlendi | Kapadokya Üniversitesi

Bezirhane’de ‘Notalardaki Vatan Aşkı’ Konser ve Söyleşisi Düzenlendi

Bezirhane Buluşmaları Ekim ayı etkinliği kapsamında, Bas Bariton Burak Bilgili ve Piyanist Gökhan Aybulus, Bezirhane'de “Notalardaki Vatan Aşkı” başlıklı konser verdi.

Üniversitemiz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Argos in Cappadocia ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Bezirhane Buluşmaları' etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konsere; Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve müzik severler katıldı.

Katılımcılar için özel bir program hazırladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Bas Bariton Burak Bilgili, “Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat’a bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün, vatan aşkı olan üç besteci Ravel, Rachmaninoff ve Ahmet Adnan Saygun’un hem hayatlarına dair bilgiler paylaşacak hem de Gökhan Aybulus ile eserlerini yorumlayacağız. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sırasıyla Ravel ve Rachmoninoff’un eserlerini yorumlayan Bilgili ve Aybulus, daha sonra Cumhuriyetin ilk yıllarında üstün yetenekli çocuklar için çıkan yasa vesilesiyle müzik eğitimi alan Türk besteci ve sanatçı Ahmet Adnan Saygun’un Atatürk ile olan hatıralarını anlatarak sanatçının düzenlediği “Bozlak”, “Mavişim”, “Güvercin” ve “Köroğlu” adlı eserleri seslendirdi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız