Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali Sona Erdi

Bu yıl ilki düzenlenen Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali’nde binlerce çocuk kitaplarla ve yazarlarla buluştu.

Ürgüp Yerleşkesinde beş gün boyunca gerçekleştirilen ve ana teması hak tamelli çocuk kitapları olan “Kapadokya Uluslararası Çocuk Kitapları Festivali”nde çocuklar ve yetişkinler binlerce kitap ve onlarca yazarla tanışma imkanı bulurken, çocuklar için otuz, yetişkinler için ise on beş farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Uygulamalı olarak aktif katılımı sağlayacak kitaplardan doğan etkinliklerle gerçekleştirilen atölye çalışmalarında çocuklar uzmanların seçtiği nitelikli kitapları atölyeler aracılığıyla yaparak, yaşayarak ve düşünerek tanıma imkanı elde ederken, "Barış İçin Kitap", "Çocuk Haklarından Bir Kahraman Yaratmak" , "Önüm Arkam Sağım Solum Doğa", "Çocuk Kitaplarıyla Müze Fikri", "Çocuk Kitaplarıyla Felsefe", "Çocuk Hakları İçin "Sek Sek Oyunu" gibi atölyelerde çocukların kültürel haklarını destekleyen, ekoloji, felsefe, barış, çocuk hakları, müze gibi konular işlendi.

Festivale Fransa'dan katılan yazar Jean Paul Mongin, çocuklarla ve yetişkinlerle felsefe atölyesi çalışması yaparken, Almanya'dan gelen Annette Langen, “Felix” kitabının atölyesini, Japonya'dan gelen manga yazarı Raku İçika ise yüzlerce çocukla “Manga” atölyesini gerçekleştirdi.

Festivalde ayrıca, "Hadi Hadi" isimli tiyatro oyunu görme ve işitme engelli Aynur Gülmez ve Yıldız Gülmez tarafından yazılarak çocuklara sunuldu.