Genç TEMA Topluluğu'ndan "Orman Haftası" Etkinliği | Kapadokya Üniversitesi

Genç TEMA Topluluğu'ndan "Orman Haftası" Etkinliği

Üniversitemiz Genç Tema Topluluğu tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ne dikkat çekmek, erozyon konusunda sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek ve insanlara ağaç sevgisi kazandırmak amacıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nün ve Nevşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen etkinliğe, Nevşehir Mustafa Çalışkan İlkokulu ve Nevşehir 19 Mayıs İlkokulu Yavru Temalar'ın yanısıra, Kapadokya Üniversitesi Montessori Anaokulundan Minik Temalar, Kapadokya Üniversitesi Genç Temaları ve Gönüllü Öğretmenler katıldı.

Kuzey yarım kürede ilkbaharın, Güney yarım kürede ise sonbaharın başlangıç günü olarak kabul edilen 21 Mart günü, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) ve Avrupa Tarım Federasyonu (CEA) tarafından “ Dünya Ormancılık Günü” olarak ilan edilmiş ve 21 Mart'ı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlanır. Bu nedenle, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin hâlâ verilmediği günümüzde, 19-25 Mart haftası ekolojik sistem ve çevre bilinci geliştirme açısından önemli bir haftadır. Orman, içinde milyonlarca canlının yaşadığı bir ekosistemdir. Ormanlara zarar verildiği takdirde ekosistemi bozulur. Bu duruma önlem alınmazsa tüm sistem çöker ve bu çöküş kaçınılmaz bir şekilde insanlığın da sonunu getirir!

Ormancılık Haftası kapsamındaki etkinliklerde aynı zamanda 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle Kapadokya Üniversitesi Genç Tema Topluluğu, Ürgüp’teki çeşitli okulların Yavru Temaları'na belgesel gösterimi düzenledi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız