Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerimiz Türk Hava Yolları’nın Uçuşlarında Tecrübe Kazanıyor | Kapadokya Üniversitesi

Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerimiz Türk Hava Yolları’nın Uçuşlarında Tecrübe Kazanıyor

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı öğrencilerimiz, Kapadokya Üniversitesi ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle hayata geçirilen “Uçuşta Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında Türk Hava Yolları’nın tarifeli yurtiçi seferlerinde mesleki tecrübelerini arttırıyor.

6 Eylül’de başlayan ve Türkiye’de ilk defa uygulanan proje ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programının birinci sınıfını başarıyla tamamlayan ve SHGM onaylı “Kabin Ekibi Temel Eğitim Sertifikalarını” alan öğrencilerimiz, Türk Hava Yolları’nın uçuşlarında uçuş güvenliği, yolcu memnuniyeti ve ikram gibi konular başta olmak üzere tecrübeli kabin memurlarını işbaşında gözlemleyerek deneyim kazanıyor.

Emniyet, güvenlik ve ilkyardım uygulamalarına ilişkin sorumlulukları bulunmayan öğrencilerimiz uçuş boyunca yolculara sunulan diğer hizmetlerde görev alıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilmiş havacılık eğitimleriyle tanınan Kapadokya Üniversitesi ve Türk Hava Yolları’nın (THY) birlikte imza attığı projenin dünya ile rekabet hâlinde olan ve nitelikli personel ihtiyacı hızla artan havacılık sektörü açısından önemine değinen THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu mesleği öğrenmek ancak binlerce feet yukarıda mümkün. Gerçek yolcuyla, gerçek bir uçakta ve havada olmanız çok anlamlı. Bu projeye imza atmaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Buradaki 20 öğrencimiz diğer öğrencilerimizin de lideri olacak. Onların başarısı ve performansı bu bakımdan çok önemli. Bizler de şirketler olarak bu projeyi destekliyoruz. Çünkü artık kabin memurluğunun bir eğitimi var. Daha bilinçli, daha farkında ve daha geleceğe dönük, rakiplerimizi daha hızlı bir şekilde geride bırakabileceğimiz donanıma sahip personelimiz olacak.”

Uçuşlarda görev alan ve diğer kabin personelinden ayırt edilebilmelerini sağlamak amacıyla kırmızı fular veya kravat takan öğrencilerimizin yakalarında ayrıca eğitim aldıklarını belirten birer rozet bulunuyor.

Proje, akademik ortamda yetişen geleceğin kabin memuru adaylarının aldıkları eğitimi uçuş esnasında pekiştirerek daha donanımlı bir şekilde mezun olmalarını ve ülkemizin hızla büyüyen havacılık sektöründeki yerlerini almalarını amaçlıyor.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız