Kapadokya Üniversitesi ALICANTO Kurucu Üyesi Oldu | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi ALICANTO Kurucu Üyesi Oldu

Üniversitemiz, Çin Halk Cumhuriyeti’nde dünyadan 80 üniversitenin katılımıyla düzenlenen Sivil Havacılık zirvesine katılarak eğitimde çok uluslu iş birliği için hazırlanan mutabakatı imzaladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde Shenzhen şehrinde 12-14 Aralık tarihleri arasında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Next Generation of Aviation Professionals (NGAP) programı koordinatörlüğünde ICAO Genel Sekreteri Dr. Fang Liu başkanlığında düzenlenen toplantıya kurucu ortak unvanıyla katılan üniversitemiz, sivil havacılık alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olarak zirvede ülkemizi temsil etti.

Gelecek nesil havacılık uzmanları programı olarak tanımlanan Next Generation of Aviation Professionals (NGAP) öneminin vurgulandığı zirvede, değişmekte ve gelişmekte olan havacılık sektöründe bütün dünya üzerindeki ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni havacılık uzmanları yetiştirme uygulamaları için ortak strateji ve eylemleri içeren mutabakat metininin altına imza atan üniversitemiz, iş birliğinde bundan sonra “ALICANTO Kurucu Üyesi” (lnternational Association of Aviation and Aerospace Education - Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitimi Birliği) unvanıyla yer alacak ve uluslararası paydaşlarla birlikte ortak faaliyet yürütecek.

NGAP etkinliğinin devamında ICAO ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü temsilcileriyle birlikte Çin'deki üniversiteler, hükümet yetkilileri ve sektör paydaşlarına birtakım ziyaretler gerçekleştirecek olan Kapadokya Üniversitesi, sivil havacılık alanında küresel anlamda iş birliğinin geliştirilmesi için çalışmalarının devam edeceğini kamuoyuna duyurdu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız