Kapadokya Üniversitesi ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi Aldı | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

Üniversitemiz, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

Kalite sisteminin kurumsal kültür haline getirilmesi yönünde sistem geliştirme çalışmalarına 2015 yılında başlayan üniversitemiz, sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini 2015 versiyonuna güncelledi. Yine, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanması, bilgi varlıklarının korunması ve paydaşlarımıza güven vermek, yeterli ve orantılı kontrolleri sağlamak amacıyla ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarını tamamlayan üniversitemiz, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini de almıştır.

2015 yılında tamamlanan kalite çalışmaları neticesinde kalite güvence sistemi kurulmuş, 2016 yılı başında ISO 9001 kalite belgesi alınmıştır. Kalite yönetim sisteminin devamlılığı ve güncelliğini sağlamak üzere 2018 yılının Haziran ayında TÜRKAK tarafından akredite edilmiş bir belgelendirme kuruluşu tarafından üniversitemizin dış değerlendirmesi yapılmış; değerlendirme sonucunda ISO 9001:2015 ve ISO 27001 sertifikası alınmıştır.

Üniversitemiz, yürürlükteki mevzuat şartlarına ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemine uygun şekilde faaliyetlerini sürdürerek, hizmet alanların beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmeyi amaç edinmiştir. Bu doğrultuda sistemin sürekli iyileştirilmesi ve etkinliğinin artırılması amacıyla üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemini kurmuş ve sistemin etkin olarak kullanılması ve çalıştırılması için bir komisyon oluşturmuştur.

Kurulan sistem üniversitemizin tüm bölümleri, çalışanları, dış hizmet aldığımız tedarikçilerimiz ve hizmet verdiğimiz öğrenciler için uygulanmaktadır.

Üniversitemiz bünyesinde ISO 17024 Personel Belgelendirme Kuruluşu çalışmaları başlatılmış olup hem TÜRKAK hem de Meslek Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) yetki alınması çalışmaları da devam etmektedir.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız