Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Atandı | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Atandı

Üniversitemizde, Ağustos 2017 tarihinden itibaren Rektör Vekilliği görevini sürdüren Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 28 Aralık 2017 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğüne asaleten atandı.

29 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2017/76 sayılı karara göre; Anayasa'nın 130'uncu ve Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Prof Dr. Hasan Ali Karasar’ın rektör atamasını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Kimdir?

1972 yılı Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar lisans öğrenimini 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını 1996 yılında Marquette Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, doktorasını ise 2002 yılında yine Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. 2003 – 2013 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Tarih ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Bu süre zarfında, yine Bilkent Üniversitesi Rusya Araştırmaları Merkezi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2003- 2005 yılları arasında da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Orta Asya Çalışmaları Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Atılım Üniversitesi’nde doçent olarak göreve başlayan Karasar, araştırmalarını Siyasi Tarih, Türk Dış Politikası, Uluslararası Politika, Avrasya Çalışmaları, Orta Asya Tarihi ve Politikaları, Stratejik Düşünce Merkezleri ve Dış Politika Yapım Süreçleri konuları üzerinde yürütmektedir. Avrasya ve Bölge Çalışmalarının bir disiplin haline gelmesini sağlayan öncü kişilerden biri oldu. Makaleleri Cornucopia, Europe-Asia Studies, Central Asian Survey, Central Asia-Caucasus Analyst ve Bilig gibi dergilerde yayımlandı. Think-Tanks in Eurasia, Türkiye’de Stratejik Düşünce Kültürü ve Stratejik Araştırma Merkezleri: Başlangıcından Bugüne Türk Düşünce Kuruluşları, Avrasya’da Stratejik Düşünce Kültürü ve Kuruluşları kitaplarının editörlüğünü yapan, Türkistan Bütünleşmesi: Merkezi Asya’da Birlik Arayışları 1991-2001 kitabının yazarı olan Karasar, 2015 yılında yine Atılım Üniversitesi’nde profesör unvanını aldı. Bugüne kadar 35 yüksek lisans tezinin danışmalığını yapan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 2014 – 2017 yılları arasında Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ağustos 2017 yılından itibaren Kapadokya Üniversitesi’nde vekâleten sürdürdüğü rektörlük görevine ise 28 Aralık 2017 tarihinde asaleten atandı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız