Kapadokya Üniversitesi Sanal Moskova’daydı | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi Sanal Moskova’daydı

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi tarafından bu yıl çevrim içi toplantı olarak düzenlenen 6. Uluslararası Bilim Kongresi “Globalistics 2020” 19-22 Mayıs 2020 tarihlerinde “Küresel Meseleler ve İnsanlığın Geleceği” başlığı ile düzenleniyor.

Kongrenin 19 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen UNESCO – Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı özel oturumuna Türkiye’yi temsilen üniversitemiz davetli kurum olarak katıldı. “COVID-19 Sonrası Çağda Bir ‘Fikir Laboratuvarı’ Olarak Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı” (“The MOST Programme & UNESCO as a ‘Laboratory of Ideas’ in the post COVID-19 Era”) başlığıyla düzenlenen özel oturumun moderatörlüğü UNESCO Araştırma, Politika ve Öngörü Şubesi Müdürü Dr. John Crowley tarafından yapıldı. KOVID-19 pandemisinin küresel çaptaki sosyal dönüşümlerin yönetiminin UNESCO gibi uluslararası ve bilimsel platformların sağlayacağı verilerle yönetilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiş olduğunun vurgulandığı oturumda, kurucu üyeleri arasında Çevreci Beşeri Bilimler Merkezimizin de bulunduğu ve 2020 yılı içerisinde MOST Hükûmetler Arası Konseyi tarafından onaylanarak hayata geçirilmesi beklenen “BRIDGES – UNESCO Most Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” girişiminin bu yönde atılmış çok önemli bir adım olacağı bildirildi. MOST Bilimsel Danışma Kurulu üyelerinin de katıldığı oturumda, Çevreci Beşeri Bilimler Merkezimiz tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Kuruluş çalışmaları yaklaşık iki yıldır devam etmekte olan “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu”nun resmen kuruluşunun Eylül 2020’de MOST Hükûmetler Arası Konseyi kararı ile kabulü için yapılacak başvuru öncesindeki son toplantıya da Çevreci Beşeri Bilimler Merkezimiz ev sahipliği yapacak. Dr. John Crowley tarafından özel oturum esnasında tüm katılımcılara da bildirildiği üzere, daha önce Mustafapaşa Kampüsümüzde yapılması planlanmış olan bu son “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” kuruluş çalıştayı, 6-7 Temmuz 2020 tarihlerinde teknolojik altyapısı üniversitemiz tarafından sağlanacak olan bir çevrim içi toplantı olarak düzenlenecek.

19 Mayıs 2020 tarihindeki toplantının program içeriği ve katılımcı bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız