Kapadokya Üniversitesi Uluslararası Yarışmaya Hazırlanıyor | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi Uluslararası Yarışmaya Hazırlanıyor

Üniversiteli gençlerin tasarlayıp ürettiği insansız hava araçlarının yarışacağı TÜBİTAK yarışmasına üniversitemiz iki takım ile katılacak.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve 16-22 Eylül 2019 tarihinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ile Teknofest kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına üniversitemiz de iki takım ile katılacak.

Uçak Elektrik Elektronik ve Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğrencilerinden oluşan iki takım Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde yarışmaya katılacak. İlk etapta kavramsal tasarım raporlarını sunacak olan takımlar, ilk eleme aşamasını geçtikten sonra detaylı tasarım raporlarını sunacaklar ve 16 Eylül tarihinde düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazanacaklar.

Yarışmanın Düzenleme ve Değerlendirme kurulunda yer alan üniversitemiz İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıfat Benveniste de 23-24 Mart ve 28-29 Mart tarihlerinde TÜSSİDE tesislerinde yarışmaya katılan tüm takımlara İtki Sistemleri ve Hava Hukuku konularında eğitim verdi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız