Kapadokya Üniversitesinde Çikolata Atölyesi | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesinde Çikolata Atölyesi

Üniversitemiz bünyesinde Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimize yönelik Sugar Artist Elif Erdem tarafından Çikolata Atölyesi düzenlendi.

Uçhisar Yerleşkemizde yer alan Aşçılık ön lisans ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programları öğrencilerine farklı bir bakış açısı kazandırmak ve mesleğe dair yeni ufuklar açmak prensibiyle Nevşehir’e gelen Sugar Artist Elif Erdem, mesleki deneyimi, şeker hamuru ve çikolata üretimi hakkındaki tüm bildiklerini öğrencilerle paylaştı.

Pastacılık işine 2008 yılında kendi merakı ve ilgisiyle başladığını, Antalya Pastacılık Akademisindeki workshoplara katıldıktan sonra bunun tamamen mesleğe dönüştüğüne değinerek eğitime başlayan Sugar Artist Elif Erdem, şef adayı öğrencilere çikolata hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra başta Kapadokya bölgesinin motiflerinden birisi haline gelen sıcak hava balonlarından esinlenilerek yapılan balon şeklindeki kalıplar olmak üzere değişik şekillerde hazırlanan kalıplara öğrencilerle birlikte hazırlanan çikolataları dökerek sanatsal çikolatalar ortaya çıkardı.

Atölye çalışmaları sonrasında konuşan Sugar Artist Elif Erdem, “Böylesine turizme açık bir bölgede çikolata ve pastacılığa dair hiçbir şey olmadığını gördüm. Bu alanda çalışacak arkadaşlar bu bölgenin insanına çok büyük katma değer sağlayabilirler. Bugünkü workshop öğrencilerimize iyi bir örnek olacak, büyük bir ufuk açacaktır. Kapadokya bölgesinde yemeğe dair, otelde çalışmaya dair çok şey var ama pastacılığa ve çikolataya dair hiçbir çalışma yok. Hâlbuki soğuk bir iklimin şehri olan Nevşehir’de çikolata çalışmaları çok rahatlıkla yapılabilir” şeklinde konuştu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız