Kapadokya Üniversitesinde Kadınlar Haftası | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesinde Kadınlar Haftası

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 5-8 Mart tarihleri arasında etkinlikler düzenlendi. Bilimden sanata, konferanslardan sokak etkinliklerine, tiyatrodan dansa birçok farklı alanda kadınlar seslerini duyurdular.

Hafta boyunca süren film gösterimi etkinliklerinde kadın filmleri öğrencilerimizle buluştu. Öğretim Görevlilerimizden Gül Çandır, Uğur Hassamancıoğlu ve Gizem Karabudak’ın sunumlarıyla, “Masallardaki Kadınlar Söyleşisi” Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. “Erkek Erkeğe Feminizm” konferansında ise Öğretim Görevlilerimizden Bülent Özçelik, Berk İlke Dündar ve Serkan Demirci, kadın özgürleşmesi, profeminist hareket, dil ve feminizm gibi konuları ele aldılar.

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Özgür Adam İnanç ile Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu önünde ‘Mekân, Beden ve Farkındalık’ isimli atölye çalışması yapıldı. Ankara Modern Dans Topluluğu öğrencileri ve KÜN Tiyatro Topluluğu’nun katılımıyla başlayan atölye çalışması, bedene yönelik farkındalık hareketleri ile birlikte tüm öğrencilerin de aktif bir şekilde katıldığı bir etkinliğe dönüştü.

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güzin Yamaner ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülriz Uygur sırasıyla ‘Toplumsal Cinsiyet ve Sanat’, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Yolları’ isimli konferanslar verdiler. Konferansın ardından Ankara Üniversitesi Modern Dans Grubu’nun lirik performansı üniversitemiz öğrencilerine farklı bir deneyim yaşattı.

Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu’nun “Mekruh Kadınlar Mezarlığı” isimli tiyatro oyunundaki başarılı performansıyla grup, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kampüsümüzdeki Kadın Haftası Standı, kadın hakları, kadın mücadelesi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesine karşı duyarlılık sahibi öğrencilere ev sahipliği yaptı. 8 Mart günü ise ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ sesleri eşliğinde gerçekleşen Kadın Yürüyüşü’nde ‘Nazım Hikmet’in ‘Kadın’ şiiri okundu ve ardından mor balonlar uçuruldu. Tema Vakfı ile birlikte ağaç dikimiyle son bulan bu etkinlik haftamızdaki mor rengin hâkimiyeti yeşilin umudu ile birleşti.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız