Üniversitemizden Açı Okulları Öğrencilerine İHA Eğitimi | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizden Açı Okulları Öğrencilerine İHA Eğitimi

Üniversitemiz ile Açı Okulları arasında yapılan protokol kapsamında İHA-1 eğitimi alan lise öğrencileri sertifikalarını düzenlenen tören ile teslim aldılar.

2019-2020 Eğitim/öğretim yılı öncesinde Açı Okulları ile üniversitemiz arasında eğitim ve araştırmada yapılan iş birliği protokolü gereğince İHA-1 eğitimi alan lise öğrencileri, sertifikalarını üniversitemiz İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Rıfat Benveniste’nin elinden aldılar.

Protokol kapsamında Açı Lisesi Öğretmenlerinden Cevat Ezgin üniversitemiz İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde aldığı eğiticinin eğitimi sonrasında Açı Lisesi öğrencilerine İHA eğitimini yıllık ders müfredatı çerçevesinde verirken, öğrenciler eğitim süresince Türkiye’nin çeşitli illerinde öğretmenleriyle birlikte uygulamalı İHA uçuşu ve görüntüleme eğitimleri de aldılar.