“Kavram, Nesne ve Figüre Dair...” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu | Kapadokya Üniversitesi

“Kavram, Nesne ve Figüre Dair...” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Kapadokya Üniversitesi tarafından projelendirilen, Nurdan Karasu Gökçe, Nazım Mammadov, Adnan Öztürk ve Semiha Atayakulol Yılmaz'ın eserlerinden oluşan 'Kavram, Nesne ve Figüre Dair' başlıklı karma resim sergisi 11 Kasım 2017 tarihinde Güray Müze'de açıldı.

Figürlerin ilham aldığı kavramlar, figür ve kavramların somutlaştığı nesneler… Sergi bu üçlüyü biraraya getirip izleyiciye küçük ipuçları veriyor. Kayadan oyma mekânlardan oluşan Güray Müze ise minimalist tarzıyla bir noktadan sonra sergi mekânı olarak kendisini tamamen geri çekiyor ve sizi kendi “yolculuğunuzla” başbaşa bırakıyor.

Yoğun ilgi altında açılışı gerçekleştirilen sergi 20 Kasım 2017 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam etti.

Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe

Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi (Resim) Bölümü’nden mezun olan (1990) sanatçı lisansüstü eğitimine Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim bursu ile gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmiştir (1991). Claremont Graduate School, Fine Arts Department’dan master derecesi ile mezun olmuş (1994); Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde “Işık ve Renk ile Tinsel ve Düşüncel Mekânlar Yaratma” konulu çalışması ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden sanatta yeterlik almıştır (2004). 2008 yılında doçentliğini alan Karasu Gökçe, 2013 yılında profesör olmuştur.

Nazım Mammadov

1964 Azerbaycan Bakü’de doğdu. Azerbaycan Devlet Azim Azim-Zade Ressamlık Mektebi, Resim ve Çizim Eğitimi Bölümü’nden mezun olarak resim öğretmeni diplomasını aldı (1983). Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Grafik Bölümü’nü bitirdi (1990). Aynı okulda Kitap Tasarımı ve İllüstrasyon Atölyesi’nde yüksek lisans yaptı (1992). Azerbaycan Devlet Ressamlar Birliği Üyesi oldu (1996). 1997 yılında Türkiye’ye yerleşerek Erciyes Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı.

Sanatçı bir aileden gelen Nazım Mehmet yurtiçi ve yurtdışında 26 kişisel ve 65 karma sergi açtı ve eserleri Türkiye, Azerbaycan, ABD, Almanya, İtalya, Danimarka, Lichtenstein, Rusya, Ukrayna, Litvanya, İsrail'deki çeşitli koleksiyonlarında yer almaktadır.

Prof. Dr. Adnan Öztürk

1960 yılında Sivas'ta doğdu. 1983’te Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktora programını tamamladı ve 1989’te doçent olarak atandı. 1996 yılında profesörlüğe yükseltildi. 1997-2004 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde dekan olarak görev yaptı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyeliği, 2010-2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde dekanlık yaptı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde halen öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Semiha Atayakulol Yılmaz

1965 yılında Ankara'da doğan sanatçı A.Ü.İ.F. Kamu Yönetimi'nden mezun.1994-98 yıllarında İsviçre'de Inlingua Sprach Schule ve Bern Üniversitesi’nde Almanca eğitimi aldı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Galerisi'nde (Sivas-İzmir) sanat eğitimi aldı. Ülkü Ünal, Seba Uğurtan ve Mustafa Ayaz'ın öğrencisi olan Kültür Bakanlığı’nca sanatçı belgesi verilen, 5’i kişisel 30'u aşkın sergide yer alan 2011-2013 İzmir Bienallerine katılan sanatçının eserleri, yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda yer almaktadır.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız