Kayseri’den Girişimcilik Hikâyeleri | Kapadokya Üniversitesi

Kayseri’den Girişimcilik Hikâyeleri

Üniversitemizin yeni yayın serisi “Kayseri’den Girişimcilik Hikayeleri”nin ilki, iş insanı Mehmet Büyüknalbant ve akademisyen Doç. Dr. Mustafa Karaca’nın katılımı ile çevrim içi olarak yapıldı.

Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kayseri’den Girişimcilik Hikayeleri” yayınında konuşan Yıldız, “Üretimde girişimciliğin önemini vurgulamak için programımıza ‘Girişimcilik Hikayeleri’ adını verdik.” dedi.

Mustafa Karaca: Girişimciler işlerinin delisi olmadan velisi olamıyorlar

Yayında ilk söz alan Doç. Dr. Mustafa Karaca, girişim, girişimci ve yönetim kavramlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Girişimcilerin işiyle hemhal olmasının önemli bir başarı kriteri olduğunu söyleyen Karaca, “Girişimciler kendi işinin delisi olmadan velisi olamıyorlar.” dedi. Karaca, “Girişimcilik büyük bir serüven… Ekonomilerin yapı taşı olarak ifade ediyoruz biz bu süreci. Netice itibariyle girişimcilik kavramı ekonomik bir kavram olsa da son yıllarda sosyolojik ve psikolojik öneminin de ortaya çıktığını görüyoruz. Girişimciler bulundukları bölgenin hem ekonomik hem sosyal gelişimine katkı sağlayan aktörler. Bu bağlamda Kayseri özelinde girişimcilik hikâyeleri, bizim de yakından incelediğimiz bir alan. Gelişmiş sanayiye ve toplumla iç içe hareket eden girişimci profiline sahip bir ilimiz.” diye konuştu.

Mehmet Büyüknalbant: Başarının sırrı sevgiden geçiyor

Karaca’nın ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Büyüknalbant, girişimcilik hikâyesini izleyicilerle paylaştı. Nalbant, “Öncelikle işimizi sevmemiz gerekiyor. Sevgi yoksa o işe tutkuyla bağlı zaten olamazsınız. Şahsen şu an meşgul olduğum iş tahsilimle ilgili değildi, ancak ben işimi sevdim ve bu yolda cesurca ilerledim. Sıfırdan başlamak genelde çok zordur. Fakat özellikle genç girişimcilere tavsiyem şudur ki, o sıfırı en azından bir yaptıklarında hızla bir şeylerin değiştiğini görecekler. Bu özveri ve sabır isteyen bir süreç olacak, ancak bu süreci sabırla geçirmeleri onları başarıya ulaştıracaktır.” ifadelerinde bulundu.

Kayseri’den Girişimcilik Hikayeleri canlı yayın serisi, önümüzdeki günlerde de izleyicileri ile buluşmaya devam edecek.

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız