Mesele İnsanı, İnsana, İnsanla ve İnsanca Anlatabilmek | Kapadokya Üniversitesi

Mesele İnsanı, İnsana, İnsanla ve İnsanca Anlatabilmek

Kapadokya Üniversitesi’nde bahar döneminde adeta bir sanat rüzgârı esti. Bu rüzgârın en büyük etkilerinden biri de, kendisini tiyatro alanında gösterdi. Yoğun bir çalışma dönemi geçiren Kapadokya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, sergilediği oyunlarla, üniversitenin atmosferine büyük bir sanatsal özgürlük rengi kattı. Kısa bir sürede 3 farklı oyunla 6 kez sahne alan Tiyatro Topluluğu, yalnızca üniversitemizde değil, bölgedeki farklı okullarda da oyunlarını sergiledi.

Alt-Sosyal Dergisi’nin 4. sayısında Kapadokya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu danışmanı Öğr. Gör. Gül Çandır Saç ile tiyatro topluluğunun çalışmalarını üzerine yapılan röportajda, çalışmalarının kolektif bir emeğin sonucu olduğunu belirten Saç, sanat çalışmalarıyla kendine güveni gelen gençlerin özgürleştiğini vurguladı. Meselelerinin insanı, insana, insanla ve insanca anlatabilmek olduğunu söyleyen Saç, tiyatroyla yüreklerde olan şeyi, daha görünür yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Röportajın ve derginin tamamına ulaşmak için tıklayın


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız