Mesleki Rehberlik Seminerlerine Kayseri’de Devam Edildi | Kapadokya Üniversitesi

Mesleki Rehberlik Seminerlerine Kayseri’de Devam Edildi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimince düzenlenen “Geleceğin Meslekleri ve Doğru Tercih” konulu seminerler, 27-28 Şubat tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirildi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimimiz tarafından mesleki eğitimin önemine vurgu yapılan seminerlere, Kayseri Kocasinan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kayseri Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kayseri Atatürk Anadolu Lisesi ve Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’nde 500’ü aşkın öğrenci ve öğretmen katıldı.

Üniversite adaylarının bölüm seçimlerine zenginlik katmayı ve kariyer belirleme süreçlerine renk olmayı amaçladığımız seminerlerde, “hayata iki adım önde başlamak” isteyen gençler için okulumuza ait programlar detaylarıyla anlatıldı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Başkanımız S.Taylan Kapucu tarafından verilen ve lise son sınıf öğrencilerinin yoğun ilgisiyle geçen seminerlerde, “mesleki tercihler”, “kariyer yolculuğu” ve “sınav motivasyonu” konularına değinildi.