Murat Moroğlu “Bir Bavul Kitap” ile Kapadokya'da | Kapadokya Üniversitesi

Murat Moroğlu “Bir Bavul Kitap” ile Kapadokya'da

Yaratıcı Drama Eğitmeni Murat Moroğlu, “Bir Bavul Kitap” Projesi ile üniversitemizin misafiri oldu.

Üniversitemizin Uçhisar Sanat Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, başta Çocuk Gelişimi lisans ve ön lisans öğrencilerimiz ile akademisyenlerimiz katılım sağlarken, Montessori Anaokulumuz öğretmen ve velileri de salonda yer aldı.

Yaratıcı drama alanıyla çocuk edebiyatı eserlerini birleştirme düşüncesinden yola çıktığını vurgulayarak söyleşisine başlayan Murat Moroğlu, “Amacım, şartlarım el verdiği müddetçe gidebildiğim kadar çok yere bir bavulla kitap götürmek. Benim bir bavulum var ve bu bavula kitaplar koyarak çok sayıda yerde birçok insanla buluşmaya çalışıyorum. Çünkü bu ülkenin insanı yaşı kaç olursa olsun nitelikli kitap görmeyi ve okumayı hak ediyor” dedi.

Moroğlu, nitelikli kitap seçerken kitapçıda uzun bir zaman harcadığını belirterek, “Kitapçıya gittiğimde kitaplarda önce ön ve arka kapak uyumuna bakıyorum çünkü bu nitelikli çocuk kitaplarının ölçütlerinden ilkidir. Ardından kitabın kapağını açtıktan sonra çocuğun ismini yazabileceği bir sayfanın olup olmadığına bakıyorum çünkü çocukların kitaba aidiyet duyması açısından bu çok önemlidir ve ölçütlerimizden diğeridir. Diğer bir dikkat ettiğim husus ise, çocuk kitaplarının konusu ne olursa olsun herhangi bir fikri dayatıp dayatmadığıdır” şeklinde konuştuktan sonra getirdiği kitaplarda incelemeler yaparak düşüncelerini izleyenlerle paylaştı.

Söyleşi sonunda kitaplarını imzalayarak çocuklar ve velileriyle bir süre sohbet eden Moroğlu’na günün anısına Avanos el sanatları ürünü olan çini tabak hediye edildi.

Murat Moroğlu ayrıca Montessori Anaokullarımızın öğretmenleri ve Çocuk Gelişimi ön lisans ile lisans akademik kadromuza yönelik Yaratıcı Drama konusunda atölye çalışması düzenledi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız