Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı’ya Bir Doktora Unvanı Daha Verildi | Kapadokya Üniversitesi

Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı’ya Bir Doktora Unvanı Daha Verildi

Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Alev Alatlı’ya Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 3 Ekim 2017 tarih kararı ile hayatı boyunca bıkmadan usanmadan ‘Türkiye Nöbeti’ tutmaya devam eden, bu bağlamda ekonomist olarak Devlet Planlama Teşkilatı’nda Türkiye’nin kalkınmasına katkı veren, Filistin davası gibi uluslararası bir insanlık sorununa duyarlılık geliştiren, eserleriyle ülke insanımızın fikir dünyasını aydınlatan, afaziye yakalanmaması için gayret eden, ülke insanımızı ‘kurda-kuşa yedirmemeye’ çalışan, edebiyat ile felsefe, ilahiyat ve bilim tarihini yetkin bir biçimde harmanlayan, Anadolu’nun ortasında ‘sadece ulusal değil uluslararası nitelikte işgücü’ yetiştirmek amacıyla bir meslek yüksekokulu kurulmasına öncülük eden ve ardından bu okulu Kapadokya Üniversitesi ile taçlandıran, yazdığı metinlerle Batıya, Doğuya ve tüm insanlığa olduğu kadar üniversitemize de ilham veren, değerli çalışmalarıyla aziz Türkiye’ye borcunu fazlasıyla ödediğine inandığımız ekonomist, düşünür ve yazar Sayın Alev Alatlı’ya ‘Süleyman Demirel Üniversitesi Fahri Doktoru’ payesi verilmiştir” ifadelerine yer verildi.