Öncülere Vefa: Uluğ Bey Dersliği | Kapadokya Üniversitesi

Öncülere Vefa: Uluğ Bey Dersliği

Mustafapaşa Yerleşkemizde Türk Matematikçi ve astronomi bilgini Uluğ Bey’in adını yaşatmak ve öğrencilerimizin bu önemli ismi daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla bir çalışmaya imza atıldı.

Geçtiğimiz akademik yıl tarihte iz bırakan aydınların isim ve fikirlerini yaşatmak amacıyla başlattığımız “Öncülere Vefa Projesi” kapsamında Türk Matematikçi ve astronomi bilgini Uluğ Bey’in adının verildiği derslik Mustafapaşa yerleşkemizde yer alan Oktay Sinanoğlu Binamızda açıldı.

Uluğ Bey’in biyografisi hazırlanan sınıfın girişinde detaylı bir biçimde aktarılırken, dersliğin farklı kısımlarında yer alan panolarda da ünlü ismin fikirlerini yansıtan sözlerine yer verildi. Semerkant Rasathanesini açarak adını insanlığa duyuran Uluğ Bey’in “Gök biliminde ilerlemeyen milletler, büyük millet olamaz” sözü gibi birçok önemli fikri ve çalışması astronomi bilimine verdiği önemi göstermesi açısından hazırlanan derslikte öğrencilerin bilgisine sunuldu.

 

Uluğ Bey'in blog sayfasına ulaşmak için tıklayın


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız